Mijn laatste reis is alweer een paar maanden geleden en hoewel ik de afgelopen tijd absoluut niet stil heb gezeten, is op dit blog weinig reis-gerelateerd leesvoer voorbij gekomen. Tijd voor nieuwe reisjes dus! Ik eindig het jaar goed met een stedentrip en begin het jaar net zo goed, met wederom een stedentrip! Eind januari ga ik iets verder en iets langer weg. Benieuwd waar naartoe? Lees dan snel verder. 

Mijn vriend en ik wilden er in de kerstvakantie graag tussenuit. IJsland was te duur, net als Noorwegen. Rusland te koud en in Spanje miste de ‘kerstsfeer’. We kwamen uit op een stedentrip naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest! Beiden zijn we hier nog nooit geweest en volgens mij is het een schitterende stad. We vertrekken 2 januari voor vierenhalve dag. Een goed begin van het nieuwe jaar dus! We hebben een AirBnB geboekt midden in de stad. Verder hebben we nog 0 plannen gemaakt, dus mocht je een gave tip hebben; let me know!

praag

Tijdens onze laatste citytrip in Praag!

De ouders van mijn vriend wilden in de kerstvakantie ook graag een paar dagen weg met hun gezin en ik heb de mazzel mee te mogen! Tweede kerstdag vieren wij in Berlijn! Hoe vet?! Vlak voor de jaarwisseling komen we weer terug. Ook geen idee wat we daar allemaal gaan doen, maar het wordt hoe dan ook gezellig.

Twee stedentrips in de kerstvakantie, dan is de vakantie inmiddels wel om toch? Klopt, maar ik ben ook nog heel januari vrij. Doordat ik teveel leuke hobbies en interesses heb, redde ik het niet om al mijn vakken te doen. Daarom heb ik besloten om een vak dat in december en januari wordt gegeven, door te schuiven naar volgend jaar. Dit betekend dus dat ik in januari geen college heb en natuurlijk blijf ik dan niet in de Nederland!
Iran en Israël staan al langere tijd op mijn lijstje met landen die ik graag wil bezoeken. Aangezien het in januari in Iran nogal koud is, heb ik besloten naar Israël te gaan. Op sommige plekken is het daar 20 graden en dat is een prima temperatuurtje als je het mij vraagt. Mijn stiefbroer gaat me op deze reis vergezellen! (: We vertrekken 23 januari naar Tel Aviv en komen 5 februari weer terug. Ik wil er graag gaan duiken, want dat is alweer een tijdje geleden. Verder wil ik meer leren over hoe het land in elkaar zit en dat kan het beste door er naartoe te gaan. 6 februari is het weer tijd om ‘serieus’ te doen en vol aan de slag te gaan met studeren, schrijven en de reportage reis voor de Cul te regelen.

Ben jij wel eens in Boedapest, Berlijn en/of Israël geweest? 
Ik hoor graag hoe je het vond in een reactie!

DSCF8208

Duiken in Cambodja!