De laatste dag van het jaar, het laatste blogje van het jaar. 2016 je was me er eentje! Het hele jaar door heb je hier kunnen lezen wat ik allemaal uitspookte, maar in dit blog zet ik het allemaal even op een rijtje. Voor het geval je wat gemist hebt.

We are the Earth: reizen

Hoewel ik beduidend minder reizen heb gemaakt dan in 2015, kijk ik wel terug op een jaar met een paar hele mooie reisjes! Ik ben net een dagje terug uit Berlijn, waar ik mee naartoe mocht met mijn vriend, zijn ouders en zijn broers. Als je We are the Earth op Instagram volgt, heb je vast en zeker al wat foto voorbij zien komen. Binnenkort zal ik er ook wat op deze site plaatsen.

Bij het herdenkingsmonument voor Joodse slachtoffers van de WOII, in Berlijn

Bij het herdenkingsmonument voor Joodse slachtoffers van de WOII, in Berlijn

In de zomervakantie ging ik in mijn eentje terug naar mijn favoriete plekje op aarde: Nepal. Vijf weken lang reisde ik door het land. Ik bezocht mijn Nepalese familie weer, wat een hele rit was om hen te bereiken. Ik volgende een beginners cursus Boeddhisme en meditatie in een klooster en leerde van Benjamin en Simone meer over Herb Nepal; hun biologische boerderij! Na vijf weken was het tijd om naar huis te gaan, maar in Nepal raak ik nooit uitgekeken, dus ooit ga ik weer terug. (:

Na al die weken was het fijn om weer ‘thuis’ te komen en verder te reizen in België met mijn vriend. Helaas duurde die reis niet lang omdat zijn opa op sterven lag. Blijheid en verdriet wisselen elkaar snel af. Gelukkig waren we niet ver van huis en konden we zo terug rijden.

Minder reizen in totaal dus, maar zeker niet minder waardevol! Ik start 2017 ook goed: 2 januari stap ik met mijn vriend in het vliegtuig naar Boedapest en later die maand ga ik met mijn broer naar Israël. Ook ben ik bezig met het plannen van de reportagereis van Tijdschrift Cul, maar waar die naartoe gaat blijft nog even geheim. Ongetwijfeld zullen er meer reisjes volgen, maar deze staan in ieder geval al vast! 😀

Meer dan reizen

Inmiddels is We are the Earth uitgegroeid tot meer dan enkel reizen. In dit blog vertel ik je waarom ik eigenlijk blog en wat mijn doelen zijn. Deze doelen zal ik ook meenemen 2017 in, maar eerst even een terugblik op het afgelopen jaar. We are the Earth bestaat inmiddels zo’n 1,5 jaar en waar het in 2015 niet eens de 2000 bezichtigingen haalde tikt de teller nu bijna de 9000 aan, hopelijk blijft dat in 2017 lekker zo doorgroeien.

Lush, zero waste bathroom, Amsterdam, We are the Earth

In de Lush winkel in Amsterdam, voor mijn zero-waste badkamer serie.

Daarnaast heb ik dit jaar ook een aantal leuke samenwerkingen gedaan. Samen met een aantal andere reisbloggers heb ik een samenwerkingspost gemaakt over reizen met een handicap of ziekte. (klik hier voor deel 1 en deel 2) en ben ik mij gaan richten op een zero-waste levensstijl. Met dit onderwerp ben ik ook hele toffe samenwerkingen aangegaan met o.a. Lush en Vegan Mission. Meer komen er nog aan in 2017, met leuke kortingen, give-aways en reviews!

En totaal iets anders, maar het mag hier toch wel even genoemd worden. 2016 was het jaar dat ik vlees vaarwel zei. In dit blog vertel ik je meer over mijn beweegreden om vegetariër te worden. Het bevalt nog steeds erg goed!

Goede voornemens 2017

Dit gezegd hebbende zijn we ook meteen aangekomen bij mijn goede voornemens voor 2017!

  • Ik wil zo veel mogelijk veranderen in mijn gewoontes en levensstijl en uiteindelijk uitkomen bij een duurzaam, zero-waste leven. Dat hoeft ik niet dit jaar te bereiken, misschien duurt dat nog tientallen jaren.. Wel ga ik het begin dat ik een aantal maanden geleden maakte, verder voortzetten! Doe je mee?
  • Daarnaast hoop ik al mijn vakken van Antropologie net zo goed of beter te kunnen afsluiten dan dat ik in 2016 heb gedaan.
  • Inspirerende blogs schrijven over reizen, antropologie en zero-waste/duurzaamheid.
  • Nieuwe landen ontdekken (leuk dat ik deze op dag twee van het nieuwe jaar al kan afvinken)
  • Meer mensen bereiken met We are the Earth.

Hoe was jouw jaar en wat zijn jouw goede voornemens?

Laat het me weten in een reactie hieronder. 

Ik wens je een gelukkig en gezond 2017 toe, dat al je dromen en goede voornemens uit mogen komen en dat je de wereld een stukje mooier mag maken met je lach. (:

boekenwinkel berlijn

Dat je in 2017 maar veel mooie boeken mag lezen 😉